sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Chilinen kasvislasagne

Tämä lasagne on mun ehdoton lemppariruoka ja kuulemma myös bravuuriruoka. Ihan superhyvää ja täyttävää ja maistuvaa ja nam. Onhan tämän tekemisessä jonkin verran vaivaa, mutta toisaalta samalla vaivalla tekee isomman annoksen ja vaikka pakastaa osan lasagnesta annospaloina jos tuntuu, ettei koko määrää saa syötyä muutaman päivän kuluessa.



Chilinen kasvislasagne


8-10 lasagnelevyä

Tomaattikastike

n. 700-800 g chilimaustettua tomaattimurskaa
1 iso sipuli
2-3 valkosipulinkynttä (tai enemmän, oman maun mukaan)
1 punainen paprika
n. 5 tomaattia (koosta riippuen, nämä sellaisia keskikokoisia)
4 jumboherkkusientä
öljyä
suolaa
mustapippuria
puoli ruukkua tuoretta basilikaa

Valkokastike

n. 40 g voita
1 dl vehnäjauhoja
6-7 dl maitoa
(juustoraastetta)
suolaa
mustapippuria
raastettua muskottipähkinää

Valmista ensin tomaattikastike. Pilko sipuli, valkosipuli, paprika, herkkusienet ja tomaatit. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki ja lisää pannulle muut kasvikset. Paista pari minuuttia ja lisää sekaan tomaattimurska, mausteet ja basilika. Anna porista n. 10 minuuttia.

Tomaattikastikkeen poristessa valmista valkokastike. Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot voisulaan. Lisää kattilaan maito ja sekoita hyvin. Keitä pari minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää mausteet (ja juustoraaste jos haluat sitä tähän sekaan. Ei välttämätön, mutta joidenkin mielestä kuuluu asiaan.).

Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle tomaattikastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada levyjen päälle kerros tomaatti- ja valkokastiketta. Jatka vuorottelua kunnes vuoka alkaa olla täynnä, jolloin jätä viimeiseksi kerrokseksi valkokastike.

Paista 200°C n. 35-40 minuuttia. Paistamisen jälkeen anna vetäytyä vielä 10 minuuttia ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.