lauantai 7. kesäkuuta 2014

Juustojämät hyötykäyttöön: parsakaaligratiini ja täytetyt herkkusienet

Siivosin tänään kotona kun kerrankin sattui olemaan vähän rauhallisempi lauantai ilman sen ihmeempiä suunnitelmia päivälle (illemmalla mennään sitten taas). Samalla ajattelin siivota jääkaapin eli tyhjentää sen kaikista jämistä. Siispä tänään syötiin parsakaaligratiinia ja täytettyjä herkkusieniä. Toimivat yhdessä sekä myös erikseen muiden ruokien lisäkkeenä.

En listaa sen tarkempia määriä, sillä ideana on nimenomaan saada ne pienet ylimääräiset ruokanyttyset käyttöön.


Parsakaaligratiini


Parsakaalia
Juustoa (mulla oli kaapissa paprikajuustoa sekä pikkuisen goudaa)
Ruokakermaa
Mustapippura
Suolaa
(Paprikamaustetta)

Huuhtele parsakaalit ja leikkaa varsiosat pois. Pilko parsakaalit pienemmiksi ja laita ne vuokaan. Sekoita ruokakerma, mustapippuri, suola ja muut haluamasi mausteet keskenään ja kaada seos vuokaan. Pilko juusto(t) pieniksi ja levitä parsakaalien päälle.

Paista gratiinia uunin keskitasolla 200°C noin 30 minuuttia (mikäli parsakaalia on paljon, venytä aika 4045 minuuttiin). Voit myös keittää parsakaalin ensin vedessä (keittoaika n. 5 minuuttia), jolloin uuniaika lyhenee noin puoleen. Itse olin tällä kertaa laittamassa muutakin ruokaa uunissa, joten käytin pelkästään uunia.



Täytetyt herkkusienet


Herkkusieniä
Mustapekka-mustapippurijuustoa

Putsaa herkkusienet (pyyhi kostealla liinalla, älä pese) ja irrota kantaosa. Kannat kannattaa säästää ja käyttää vaikkapa kasvispastakastikkeeseen tai munakkaaseen. Täytä lakkiosa valitsemallasi juustolla. Itselläni oli kaapissa mustapippurijuustoa, joka sopii mielestäni ihan superhyvin herkkusienien kanssa. [Tässä kohtaa lihansyöjät voivat kaivaa sen pekonipaketin esiin ja kiepauttaa pekonit sienien ympärille.]

Asettele herkkusienet leivinpaperilla peitetylle uunipellille tai reunalliseen vuokaan ja paista 200°C noin 20 minuuttia, kunnes sienet ovat kypsiä ja juusto on sulanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.