sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Bataatti-papupihvit ja helppo avokadodippi

Nämä pihvit saivat alkunsa ihmettelystä, että mitäköhän aineksia kaapista mahtaa löytyä. "Jaaha, bataattia. Hmm, kidneypapuja. Juustoakin olis." Eli ovat taas kerran luova sekoitus.


Bataatti-papupihvit

(n. 15 kpl)

1 keskikokoinen bataatti
400 g valkoisia kidneypapuja
2 kananmunaa
0,5 dl korppujauhoja
n. 100 g koskenlaskija -sulatejuustoa, paprika TAI esim. fetaa
Suolaa
Mustapippuria
Öljyä paistamiseen

Kippaa kidneypavut kulhoon ja muusaa papuja haarukalla pienemmiksi. Kuori ja raasta bataatti ja lisää raaste kulhoon. Lisää kananmunat ja korppujauhot seokseen. Pilko valitsemasi juusto pieneksi ja lisää se ja mausteet kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Paista lettupannulla molemmin puolin n. 5 minuuttia.

Avokadodippi


1 kypsä avokado
2 dl maustamatonta jogurttia
puolikkaan sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Pihvien paistuessa valmista dippikastike. Halkaise kypsä avokado, poimi kivi pois ja nouki hedelmäliha kulhoon. Pienennä avokadonpaloja esim. haarukalla painelemalla. Sekoita avokadon joukkoon maustamaton jogurtti, sitruunan mehu ja mausteet ja sekoita hyvin.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.