sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Avokado-hernetahna

Mä rakastan yli kaiken erilaisia tahnoja ja levitteitä. Jotenkin sitä vaan on silti useimmiten liian laiska tekemään niitä itse. Tällä ohjeella tehtävä tahna on kuitenkin niin hyvää (ja nopeaa tehdä), että tätä jaksaa laiskempikin kokki tehdä. Muutamaan kertaan oon tätä tahnaa nyt tehnyt ja ahminut lopputuloksen himooni (kuinka noloa muuten on jos ohjeeseen kirjoittaa, että annoksesta riittää kuudelle alkupalaksi, ja itse vetäisee yksin koko satsin parissa päivässä... :D).

Mietin, että tämä voisi toimia hyvin myös erilaisten grilliruokien kylkeen. Kerropa jos testaat!

(Alkuperäinen resepti täältä)





Avokado-hernetahna

(Alkupalaksi kuudelle)

1 avokado
100 g pakasteherneitä sulatettuna
2 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 rkl vettä
1 valkosipulinkynsi
kourallinen tuoreita basilikanlehtiä
suolaa

Lisäksi

Maalaisleipää paahdettuna
Kurpitsansiemeniä
Kurpitsansiemenöljyä *

* Hienosti unohdin kuvista tämän öljyn, kun sitä ei oltu käytetty alkuperäisessä reseptissä... :) Suosittelen kokeilemaan tätä silti, sopii todella hyvin!

Tee näin:

Poista avokadosta kivi ja kaavi hedelmäliha korkeaan astiaan. Lisää loput ainekset ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi (lisää tarvittaessa nestettä). Tarkista maku ja lisää suolaa maun mukaan.

Tarjoile rapeaksi paahdetun maalaisleivän kanssa ja koristele kurpitsansiemenillä ja öljyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.