lauantai 19. joulukuuta 2015

Piparkakkugranola

Mulla on tapana vähän hurahtaa asioihin. Joskus se on biisi, ihminen, ruoka ja joskus jotain ihan muuta. Saatan esimerkiksi kuunnella jotain biisiä kyllästymiseen asti, kun "se vaan on niin hyvä!". Mun viimeisin ruokahurahdukseni on granola. Pari viikkoa sitten tein banaanileipägranolaa ja aloin samantien suunnitella siitä jouluisempaa versiota. Minimalist Bakerin blogista löysin ohjeen, jonka pohjalta oli helppo soveltaa oma ohje.

Tein granolaa tällä ohjeella muutama päivä sitten ja mun koti tuoksuu edelleen ihanan jouluiselta!






Piparkakkugranola

(1 iso pellillinen)

7,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
3 dl murskattuja pähkinöitä
1 dl siemeniä
1/2 tl merisuolaa
2 tl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl neilikkaa
1 tl vaniljajauhetta
1 dl kookosöljyä
0,5 dl hunajaa
2 rkl siirappia
(kuivattuja omppuviipaleita - lisää lopuksi jos haluat)

TEE NÄIN:

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kookosöljy ja sekoita joukkoon hunaja ja siirappi. Lisää kookosöljy-hunaja-siirappi -seos kuiviin aineisiin ja sekoita hyvin.

Kuumenna uuni 150°C ja levitä leivinpaperi pellin päälle. Levitä granola tasaiseksi levyksi pellille ja painele se tiiviiksi lastan avulla. Paista noin 15 minuuttia, kunnes granola on saanut hieman väriä. Ota granola uunista ja kääntele seosta, jotta se saa tasaisesti väriä. Laita takaisin uuniin noin 10 minuutiksi kunnes granola on kullanruskeaa ja rapeaa.

Mikäli haluat lisätä omppuja granolaan, pilko kuivatut omppuviipaleet pienemmiksi ja lisää jäähtyneen granolan joukkoon. Säilytä granola tiiviissä lasipurkissa huoneenlämmössä, missä se säilyy noin kuukauden verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kokeile. Kysy. Kommentoi.